Hvorfor vælge at tage praktik i en Tech startup

0
1745

Det kan være svært at vælge om man skal tage sit praktikforløb i en stort veletableret virksomhed, eller i en mindre startup virksomhed. Begge dele har sine fordele og ulemper. Her vil jeg fokusere på hvad man kan få ud af at blive praktikant i en tech startup, og hvorfor du bør overveje det.

inkubator-pinploy

Pinploy.dk er en digital markedsplads for praktiske opgaver omkring hjemmet, hvor private folk som har brug for hjælp, kan connecte med private handymen få at få udført opgaver på en nem og tilgængelig måde.  Vi har hos Pinploy haft en god håndfuld praktikanter igennem og med stor succes, både for dem og for os.

Så hvad kan du vinde ved at tage et praktikforløb i en startup?

Stort ansvar

Som IT medarbejder eller udvikler (eller hvad end du arbejder med) har du muligheden for at få hænderne i nogle større projekter hvor du har mulighed for at have stor indflydelse og meget ansvar. Mens nogle kan finde dette stressende, vil andre se det som en fed udfordring og kunne vokse meget med opgaven.

0 (1)

Tilgang til alle ansatte

Med et praktikforløb i en stor etableret virksomhed, kommer du nok aldrig til at møde CEO’en, men det er ikke det samme i en startup. Praktikanter har nem tilgang til ”højtstående” ansatte og eksterne kontakter ligeledes, hvilket byder på nogle rigtig gode muligheder for at networke.

Som praktikant kan du også lande en anbefaling fra C-level ledere fra virksomheder som i fremtiden potentielt kan blive rigtig store. Det kan betyde meget for dit CV.

0

Få testet forskellige evner

Hvor du i en større virksomhed ser meget opdelte siloer: Markedsføring, salg, finance mm. Så har startups mere flydende roller, hvilket betyder at du kan komme til at prøve kræfter med flere forskellige ting.

Startup praktikanter får en rigtig god indsigt som du kan bruge i deres egne projekter. Mange praktikanter har deres egne projekter som de gerne vil arbejde videre med eller udvikle. Startups tilbyder en genial mulighed at få god feedback og sparing på de projekter.

Skulle du være interesseret i et praktikforløb i en tech startup (hvad end du arbejder med), er du altid velkommen til at tage fat i os hos Pinploy. Du kan tjekke vores profil ud på theHub her, eller kontakte os på saxo.pinploy@gmail.com.

God praktik jagt!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here