Internet of Things

0
1800

Verden bliver koblet mere og mere på internettet, da der efterhånden er computere indbygget i alt elektronik. Internet of Things dœkker over dette område af tilkoblede enheder via internettet, som tilsammen generer store mængder af data fx sensor events fra maskiner, data fra selvkørende biler, webcam data, data og logs fra software i forretninger, e-handel og online shopping. Sektoren for grøn energi har også mange typer af internet of things devices såsom vindmøller, solceller, bygning og termostater. Alt denne data bruges til machine learning algortimer, som kan finde lære at finde mønstre i dataen og forudsige fremtiden med stor sandsynlighed ved at bruge de store mængder af data fra Internet of Things devices. Disse forudsigelse kan bruges til at træffe bedre beslutning og lave optimering i divserse sektorer. Sektoren for grøn energi bruger fx virtual power plant software, som samler vejrdata og data fra internet of things devices til forudsigelse af elforbrug med machine learning, og kan bruges til energioptimering ved at udnytte strømmen bedre, fx bruge mere strøm når vinden blæser og solen skinner, eller skrue ned for elforbruget i de perioder hvor prisen på el er dyrest.

Internet of Things

Internet of Things Platforme

For at kunne bruge Internet of Things (IoT) til at optimere forretningen eller skabe nye produkter, er det er klart en fordel at bygge det hele op omkring en Internet of Things Data Platform, som der finder mange forskellige af. Disse data platforme er bygget til at håndtere store mængder af data, som ofte er den store udfordring når der arbejdes med Internet of Things. Platformen skal kunne skaleres med mange servere distribueret global via cloud, og her har Amazon, Google og Microsoft alle produkter til Internet of Things.

Apache Kafka er især en af de nye data platform, som har vist sig at vœre rigtig god til Internet of Things use cases, da Apache Kafka er skalerbar og bygget op omkring real-time software og events. Apache Kafka platformen er open source, og der er bygget mange data platforme ovenpå denne teknologi.

Arduino er en god open source elektronik prototype platform for begyndere, som gerne vil bygge deres egne Internet of Things device og teste dem med kode. Arduino har en stor community af folk med teknisk baggrund, som bygger alle mulige sjove projekter.

Internet of Things udvikling

Internet of Things dœkker over et bredt område, og der er derfor ofte brug for mange forskellige profiler med ekspertise i projekter med Internet of Things. En god måde at starte er med små pilot projekter, som kan hjœlpe med at få valideret use-cases med Internet of Things, samtidig med at der udvikles de rette  kompentencer. Med pilotimplementering kan det vœre en stor hjælp at alliere sig en Internet of Things ekspert, som kan hjælpe projektet godt fra start og i den rigtige retning.

I forhold til kompetencer er software er et af de vigtigste områder, da der skal laves aggregering af data og logs fra alle internet of things enheder, og bygges algoritmer og machine learning som kan gøre brug af dataen. Udvikling af software til mobile applikationer og data analyse værktøjer er også ofte en stor del af disse projekter. Udvikling af elektronik og hardware til Internet of Things enheder er vigtigt, hvis man selv bygger egne enheder og tilkobning af disse til internettet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here