Machine Learning

0
3265

Machine learning er et område indenfor kunstig intelligens / artificial intelligence, som gør det muligt for computeren at lære nye ting på egen hånd uden at være specifikt programmeret til det. Machine learning algoritmer kan bruges til at identificere mønstre i data, bygge nye modeller der forklarer verden, og forudsige ting uden at være forprogrammeret til det.

Machine learning kan opdeles yderligere i følgende områder:

  • Supervised learning: Classification, regression
  • Unsupervised learning: Clustering, dimensionality reduction, recommendation
  • Reinforcement learning: Reward maximization

Eksempler på machine learning

Machine learning bliver i dag brugt til at løse mange forskellige problemer, og jeg har her lavet kort gennemgang af eksempler på machine learning.

Machine learning kan fx lære computeren at analysere hvad der er på billeder. Det kan læger fx bruge til analysere røntgenbilleder i forbindelse med behandling af kræft og hjertesygdomme.

Machine learning bliver også brugt i apps og software med Speech recognition: Lære computeren at lave Sprog om til tekst.

Google translate bruger machine learning til oversættelse af indhold fx oversætte engelsk tekst til Fransk.

Online markedsføring: Google, Facebook, Amazon og mange af de store IT giganter bruger machine learning til at få flere til at klikke på deres annoncer. Vil kunden klikke på denne annonce.

Låne applikationer hvor man bruge machine learning til at forudsige om kunden vil tilbagebetale lånet. Vil kunden tilbagebetale.

Machine learning bliver også brugt rigtig meget i software til transport fx self driving cars – på dansk selvkørende biler. Data fra kameraer, sensorer, radar data fra selvkørende biler bliver brugt i machine learning til at lære bilen at køre på vejen helt af sig selv. Tesla Autopilot er et godt eksempel på avanceret machine learning, som gør det muligt for Tesla biler at køre af sig selv. Tesla samler i øjeblikker rigtig meget data fra sensorerne på deres biler, hvor dataen bliver brugt til at træne machine learning algoritmen i Autopilot, så softwaren fungerer endnu bedre.

Hvis du vil vide mere om mulighederne med machine learning, er du velkommen til at kontakte TB Coding – Udvikler med speciale i kunstig intelligens.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here