Klimakrisen og teknologi

0
1704

Der er vist efterhånden ingen tvivl om at klimaforandringerne er menneskeskabte. 97,1 procent af de sidste 20 års forskning konkluderer at klimaforandringerne er menneskeskabte. Dog vil der altid være skeptikere – på trods af at tudsindvis af fagartikler publiceret i videnskabelige tidsskrifter over de seneste to årtier sætte en tyk streg under det faktum at menneskene er den dominerende faktor i klimaforandringernes opståen.

Ønsker du at tage handling for din indvirkning på miljøet, bør du først og fremmest koncentrere dig om at skabe CO2-reduceringer i din hverdag. Små handlingere foretaget af mange mennesker akkummulere og vil have en stor samlet effekt.

Gennem de seneste par år er der blevet udviklet forskellige applikationer, der kan hjælpe dig med at få en grønnere og mere bæredygtig tilstedeværelse.

Klimakrisen og teknologi

Grønne applikationer

Du kan f.eks. installerer applikationen To Good To Go. Applikationen er fokus på bekæmpelse af madspild. Madspild er et stort problem, som bør tages seriøst. Alene i Danmark generer vi årligt at madspild på 700.000 tons. To Good To Go forsøger at bekæmpe madspild ved at lade restauranter tilbyde det mad de har til overs inden lukketid. Du bestiller online, henter din mad og får den med dig i en takeawayboks. Det er muligt at få en takeawayboks med dig for helt ned til 20,- DKK. Applikationen er altså ikke bare god for miljøet men også din pengepung.

Ligesom denne applikationen findes der et hav af forskellige applikationer der både kan hjælpe dig med at spare penge og skåne miljøet. Det kan være lidt en jungle at finde rundt i, derfor kan du tage et kig på følgende blogindlæg, der let og overskueligt forklare om 8 forskellige applikationer der skaber bæredygtighed.

Fokus på vores klima og miljø er kommet for at blive, og der er vist ingen tvivl om at det er teknologi som skal løse de klimaudfordringer vi står overfor- Både store teknologiske projekter og projekter af mindre skala.

I fremtiden vil vi se mange nye smarte teknologier fx artificial intelligence, som skal bidrage til at forbedre miljøet via virtual power plants. Alt lige fra nye metoder til at rense spildevand, producere mere miljøvenlige produkter til nye måde at anvende vedvarende energi teknologier.

Det er vigtigt at vi i fællesskab arbejder på at udbrede vedvarende energi. Det kan eksempelvis gøres ved at støtte op om nogle af de CO2-neutrale initiativer som den danske virksomhed Vitapus tilbyder. Du kan læse mere på deres hjemmeside hvordan du kan blive CO2-neutral.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here