Objects first with java – Java for begyndere

0
1933

objects first with java

Objects first with java er den første programmerings bog, som jeg startede med på datamatiker uddannelsen UCN Nordjylland. Objects first with java tager udgangspunkt i programmeringssproget java, som har mange af de vigtige objektorienteret principper, og java egner sig rigtig godt til læring. Java er nemlig brugt af rigtig mange software udviklere med speciale i java, lærer og studerende verdenover, og du finder utallige bøger, videoer, guides, opgaver, grupper osv, som kan lære dig en masse omkring programmering.

I praksis bliver java brugt til mange forskellige ting. Lige fra applikationer på nettet, android programmering, spil(Minecraft, Runescape), store it-systemer og mange andre ting.

Java programmering for begyndere

Objects first with java

Bogen Objects first with java starter helt fra starten af. Den går ind under kategorien java for begyndere. Så hvis du ikke har programmeret før, er objects first with java en rigtig god bog at starte med.

Der er rigtig mange praktiske opgaver til hvert kapitel i bogen, så det ikke bare er rent teori. For det kan hurtigt blive kedeligt. Der er opgaverne, hvor du koder din egen musikafspiller, klokke, små spil og mange andre ting. Det er også en fede ting ved bogen, at den relaterer meget til virkeligheden.

Der er rigtig mange kapitler i bogen, og sværhedsgraden bliver større desto længere du kommer i bogen. Det er derfor en god ide at læse bogen fra side til side, for du skal højst sandsynligt bruge det senere hen i bogen. Hvis du springer et kapitel eller to over, kan du risikere at gå forbi vigtig information. Det er gode ved objects first with java, er blandt andet de er gode til at referer til tidligere afsnit, så man kan gå tilbage og læse op på det emne igen, hvis det ikke sidder helt fast.

BlueJ

Objects first with java bruger udviklingsplatformen BlueJ, som er et forholdsvis simpelt kode program, der egner sig rigtig godt til læring. BlueJ har en simple brugergrænseflade, og selve displayet minder meget om UML diagrammer, som du helt sikkert vil støde på senere hen.

BlueJ giver dig også mulighed for at se de enkelte objekter af klasserne, og du kan nemt kalde metoderne enkeltvis. På min datamatiker uddannelse brugte vi BlueJ, som en slags kravlegård, hvor vi senere hen gik over til det mere avancerede program eclipse.

Objects first with java 5th edition

Bogen du skal vælge er objects first with java 5th edition. Det er den seneste udgave af bogen, som er up to date. Der findes en tidligere udgaver af bogen, som hedder objects first with java 4th edition. Den har nogle af de samme punkter som objects first with java 5th edition, men er forældet på andre dele. Sidetallene i object first with java 4th edition er heller ikke de samme som i objects first with java 5th edition.

Så hvis du har tænkt dig at bruge bogen i forbindelse med uddannelse, vil jeg helt klart anbefale den seneste udgave. Læren referer tit til specifikke sider i bogen, og det er træls at sidde med en forældet udgave. Det tager nemlig noget længere tid at finde frem til informationen, hvis du bruger 4th.

Nogle af mine klassekammerater havde object first with java 4th edition, og de havde svært ved at følge med, da de skulle se på helt andre sidetal. 4th edition er selvfølgelig billigere, men det er slet ikke det værd. Så er det bedre at have objects first with java 5th, som er up to date.

Næste artikelApplying UML and Patterns
Thomas Bonderup
Hej, jeg hedder Thomas Bonderup. Jeg arbejder til dagligt som IT konsulent. Derudover har jeg en datamatiker uddannelse, professionsbachelor i softwareudvikling samt en Cand.scient. i datalogi og informatik. Du er velkommen til at connecte med mig via LinkedIn, hvis du har brug for lidt sparring i forbindelse med din it-uddannelse, eller bare har en stor passion for it ligesom mig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here