WordPress programmør

0
3303

En wordpress programmør programmerer med fokus på content management systemet wordpress(hjemmeside blog system), som er det mest udbredte cms i hele verden lige pt.

WordPress er open-source og det er baseret på programmeringssporget PHP og database systemet MySQL. Man kan så tilføje temaer og plugins til wordpress, så det bliver pænere visuelt og så der kommer mere funktionalitet. Her er der en masse opgaver med HTML, CSS, Javascript og PHP.

En wordpress programmør arbejder typisk følgende teknologier: PHP, MySQL, Javascript, CSS og HTML.

Hvordan er det at være selvstændig  wordpress programmør?

Jeg startede mit software-firma tilbage i August 2015, hvor jeg så arbejdede på virksomheden ved siden af datamatiker uddannelsen, som er en meget praktisk anlagt programmør uddannelse. Jeg fik lavet min praktikperiode(September-November 2015) på datamatiker uddannelsen sådan, at jeg arbejdede fuldtid, hvor jeg også fik en praktikant ind. Det var med til at give et godt boost i forbindelse med opstart af firmaet.

Jeg blev så færdiguddannet datamatiker i slutningen af Januar 2016, og her valgte jeg at gå fuldtid med mit firma fremfor at læse videre. Det synes jeg gav god mening for mig, da det ville give mig mere tid til mit firma, som jeg havde arbejdet på siden August 2015. Rent økonomisk kunne det også godt lade sig gøre, da jeg havde fået opbygget en fornuftig kundemasse. Derudover har jeg også et par hjemmesider, som jeg har arbejdet på ved siden af datamatiker uddannelsen, som skaber noget indtjening hver måned.

Der er selvfølgelig mange paramentre som spiller ind, når man skal tage sådan en beslutning, men i mit tilfælde gav det god mening. Jeg skriver denne tekst i Marts 2016, og hvis jeg kigger tilbage, har det helt klart været den rigtige beslutning.

Jeg har mange forskellige arbejdsopgaver, og det er derfor meget forskelligt hvad jeg laver dag til dag. Jeg arbejder rigtig meget med salg og markedsføring, da der skal kunder igennem biksen, så jeg kan få tjent nogle penge. Der er en masse kundemøder, telefonopkald, emails, administrative opgaver og markedsføring. Disse opgaver lyder ikke særlig spændende for de fleste programmører, men sådan er gamet, hvis du vil frem i verden. Jeg vil anbefale at du finder en sælger-type, hvis du ikke er så meget for forretningsdelen.

Når jeg så har trukket kunderne i land, er der selvfølgelig en masse opgaver, som jeg så skal i gang med.

Jeg har så sideløbende arbejdet hårdt på at vækste mine egne hjemmesider og webshops, så der bliver generet nogle flere penge hver måned den vej. Det har vist sig at være en rigtig stor hjælp i mit tilfælde, da det er forskelligt hvor mange opgaver der lige er fra måned til måned.

Mit hverdag består af salg, markedsføring, programmering og arbejde på egne hjemmesider. Derudover bruger jeg noget tid hverdag på at dygtiggøre mig, så jeg bliver bedre til de ting jeg laver. Jeg har fx været ved at læse en masse op på Google Adwords på det seneste, så jeg kan tilbyde en bedre service til en af mine kunder, som gerne vil have lavet noget Google Adwords

Wordpress programmør

Sådan skiller jeg mig ud fra mængden som wordpress programmør

WordPress er det mest udbredte content management system i hele verden lige pt, og det er super nemt at komme i gang med. Der er derfor rigtig mange som tilbyder udvikling i wordpress på den ene eller den anden måde. Der er især et stort udbud af personer, som tilbyder opsætning af simple wordpress hjemmesider til næsten ingen penge. Det er vigtigt at du finder dig en måde at skille dig ud på, hvis du gerne vil arbejde med wordpress.

Jeg har fx valgt at tilbyde online markedsføring til mine kunder, da jeg er rigtig dygtig på den front. Det vil sige at jeg også hjælper kunden med søgemaskineoptimering, sociale medier og skribentarbejde ud fra et teknisk synspunkt. Det giver mig en masse ekstra opgaver, og så har jeg nemmere ved at få fat og holde på kunderne, da de ikke går til et andet firma for at få klaret disse opgaver.

På længere sigt har jeg webshop systemet magento i kikkerten, som jeg gerne vil tilbyde mine kunder. Det er et mere komplekst system, da det er bygget til webshops, så der er derfor ikke så mange i den branche. Der er en stor efterspørgsel på magento programmører, men der er et lille udbud, og det gør at priserne er ganske fornuftige. På endnu længere sigt vil jeg gerne ind i robot branchen, da det bliver til en enorm branche i fremtiden. Jeg har planer om at vækste midt firma i takt med at mine teknologiske skills bliver bedre.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here