Sådan tjener du penge som programmør

0
9740

Her finder du gode råd til at tjene flere penge som programmør i 2015. Hvis du mangler inspiration til at tjene flere penge, skal du læse med her.

Få dig et arbejde som programmør

Der er stor efterspørgsel på dygtige programmører, og stort set alle virksomheder bruger IT på den ene eller den anden måde. Det er oplagt at få en job, som programmør i en virksomhed. Her arbejder du så et fast antal timer om ugen, hvor du får løn for dit arbejde. Når du har fri fra arbejde, kan du hygge dig med det, som du nu har lyst til. Som programmør i en virksomhed skaber du som regel meget stor værdi, da du kan automatiserer processer og løsne komplekse problemerstillinger. Det er især derfor at programmører er så godt betalt som de nu er.

Penge og programmering

Programmør freelance arbejde

Mange virksomheder har brug for en freelance programmør i kortere perioder, og det er så her du arbejde som freelancer. Her går du ind som en slags konsulent/ekstra mand, som hjælper til med det der nu skal laves. Der er der rigtig mange programmører, som gør dette ved siden af arbejdet, da du som programmør tit kan lave mange forskellige ting. Det kan fx være:

  • App udvikling
  • Spil udvikling
  • Udvikling af moduler og plugins til hjemmesider og webshops
  • Automation af arbejdsopgaver
  • Opsætning af CRM System
  • Opsætning af servere
  • Opsætning af SSL certifikater
  • Backup af data
  • Vedligeholdelse af gamle it systemer

Et eksempel kan være at du arbejde i et firma, som laver software til regnskabsprogrammer. Ved siden af dette har du en freelance arbejde, hvor du laver hjemmesider et par timer om ugen for en virksomhed. Det kan også være, at du lige er blevet fyret fra en job, og så har du en masse ekstra tid tilovers indtil du finder nyt arbejde.

Start dit eget firma

Programmører har et skillset, som er i stor efterspørgsel, så hvorfor ikke få den største mulige andel i pengene ved at starte eget firma. Så er det dig, som er chefen, og der er ikke nogle, som kan skumme fløden på dit arbejde. Programmører skaber tit en stor værdi, men her tager virksomheden programmøren arbejde for tit en stor del af kagen. Hvis du fx får 400 i timen hos en virksomhed, tager virksomheder måske 1000-1500 kr i timen for dit arbejde. Hvis du arbejder i egen virksomhed, er det pludselig dig som står på den anden side, og så kan du tage 1000-1500 kr i timen, som du får direkte ned i din lomme. Når starter dit eget firma, er der selvfølgelig meget mere at se til, men det er så det man må tage med. Disse ekstra opgaver kan du så få andre til at lave ved at sætte folk i arbejde i dit firma.

Start din egen hjemmeside

Det at starte en hjemmeside ligger lige til højrebenet, hvis du er programmør. Internettet har skabt rigtig mange millionærer og milliardærer, da der er så stort potentiale i den branche, og det er generelt en fantastisk branche at være i, hvis du gerne vil tjene mange penge. Det skal så også siges at det er en hård branche, hvor der er mange om buddet, der hvor pengene ligger. Så det er bare med at lette røven og få skabt noget lækkert.

Det jeg mener med at det er en fantastisk branche, er at du kan gå globalt med det samme, som gør at du kan nå ud af til million og millarder af mennesker. Så er det med at du kan sælge virtuelle produkter på internettet. Det kan være en ebog, software, musik, spil, abonnementer osv, som folk kan bruge mod betaling. Når du først har skabt et virtuelt produkt, kan du i princippet sælge det i flere år frem i uendelig mængder. Det kan jo downloades, og så er det det. Du skal fx ikke sidde og flette en pilekurv, hver gang der er kunde som bestiller dit produkt. Det kan downloades, og det kræver minimalt arbejde fra din af. Det er det, som er så genialt ved at arbejde med internettet og virtuelle produkter.

Der er mange penge at tjene som programmør

Start din egen webshop

Der er også mange penge at hente, hvis du starter din egen webshop. Her kan du sælge varer, som du køber billigt og sælger dyrt. Når du er programmør, har du en stor fordel i forhold til mange, som driver en webshop. Du kan kode dine egne systemer og automatisere hele processen selv, og det gør at du ikke skal smide en masse penge efter en programmør i opstarten eller senere hen. Når du laver din egen webshop, får du en masse erfaring, som gør at du også kan lave webshops til andre. Der er mange webshop der sælger for millioner om dagen, og hvis du kan lave et eller andet smart hos dem, som gør at de tjener flere penge – ja så bliver du også godt betalt.

Du kan med fordel specialisere dig i et af de webshop systemer, som der bliver brugt meget i dag. Det kan fx være WooCommerce, Magento, Prestashop eller Shopify. Der er så mange penge i den branche, og der er stor mangel på dygtige udviklere med deep domain knowledge indenfor de webshop systemer.

Der er også muligheden for at blive medejer/opkøbe en eksiterende webshop, hvor du kan tage dig af alt det tekniske arbejde.

Lav en app

App udvikling er også en mulig, hvis du vil tjene flere penge som programmør. En af måderne du kan tjene penge på apps, er ved at lave en eller flere apps, som du så sælger på diverse app stores. Her kan du sælge appen for x antal kr hver gang en person køber appen. En anden ting du kan gøre er at tilføje reklamer til appen, hvor du så får penge alt efter hvor mange der ser eller klikker på reklamerne. Du kan også sælge ekstra features inde i appen. Der er mange spil apps, hvor der er muligt at købe sejere våben, ekstra liv osv for rigtige penge.

Det at kunne lave en app, har en stor værdi i sig selv. Der er mange virksomheder, som skal have lavet en app på den ene eller den anden måde, og det er så her, at du kommer ind i billedet. Du kan tilbyde at lave appen for x antal kr, eller du kan blive ansat i virksomheden, hvor du arbejder på at udvikle appen.

Der er lavet flere millioner af app den dag i dag, så det er en god ide at lave en grundigt markedsundersøgelse, hvis du vil have succes med din app. Du kan prøve og se, om du ikke kan finde en niche, hvor der mangler en god app, eller så kan du bygge oven på app, som gør det godt i forvejen. Hvis du mangler ideer til en app, vil jeg anbefale artikler om stacking trends. Det handler kort sagt om, at du finder en masse trends, som du så sætter sammen til en ide. Det er en god måde at brainstorme ideer med stort potentiale, da du kombinere trends, hvor der er mange penge i spil. Du skal huske at en ide sjældent har noget værdi i sig selv. Der er den action som du tager, og den strategi som du lægger for dagen, som gør at din app, kan gå hen at blive mange penge værd.

Start din egen blog

Det at være synlig på nettet, er en stor hjælp, hvis du gerne vil tjene flere penge som programmør. Desto flere der kender dig, desto større chance er der for, at du kan tjene nogle penge på den ene eller den anden måde. For at blive mere synlig på nettet, kan du starte en blog, hvor du så promoverer dig selv.

Det er super nemt at komme i gang med en blog. Alt du skal bruge er et webhotel og et domæne, og så skal du også have en lavet hjemmeside. Jeg har lavet min hjemmeside i wordpress, hvilket er supet nemt.

I forhold til køb af webhotel og domæne, kan jeg varmt anbefale unoeuro. De er super billige, og så har de rigtig god kundeservice. Det er meget sjældent, at deres servere er nede, så du får i alt rigtig meget for pengene hos unoeuro. Det er muligt at have flere domæner på samme webhotel hos unoeuro. De har både PHP og ASP.NET webhoteller. Du kan trykke videre til unoeuro gennem nedenstående link.

Et dandomain webhotel kan også varmt anbefales. De har dansk support/kundeservice, som står til klar til at hjælpe alle dage året rundt.

Hvis du gerne vil arbejde med programmering på den ene eller den anden måde, vil jeg anbefale at du starter din egen blog. Her kan du lægge din kode op, og du kan skrive om programmering. Når du gør det, viser det at du har stor interesse for emnet, og det kan fx ende ud i, at du får et jobtilbud fra en virksomhed, som fandt din blog på internettet. Hvis du har en stor personligt brand, kan du fx også sælge e-bøger igennem din blog, eller du kan promovere andres produkter, hvor du så får kommission for de salg du laver. Det hedder affiliate marketing.

Affiliate marketing

Affiliate marketing går ud på at markedsføre andre virksomheders produkter, hvor du får kommission for hvert salg du laver.

Affiliate marketing kræver at du er god til at lave hjemmesider og godt indhold, og du er god til at drive trafik hen til dine hjemmesider. Det kan fx være gennem google, hvor du laver en masse SEO arbejde, så du kommer til at ligge højt på google, hvor folk så klikker ind på din hjemmeside. Arbejde med sociale medier er også en god måde at drive trafik.

Uddannelse

Uddannelse kan også være en stor hjælp, hvis du ønsker at tjene flere penge som programmør. Her er der forskellige veje du kan gå. Den vej de fleste går, er ved at tage en programmør uddannelse igennem universitet. Her kan du tage en programmør uddannelse. Du kan fx tage en datalog uddannelse eller en datamatiker uddannelse. Datalog uddannelsen er baseret på en masse teori og matematik, hvilket klæder dig godt på til forskning og løsning af komplekse problemer inden for IT. Datamatiker uddannelsen er mere praktisk anlagt, hvor der ikke er så meget teori og matematik. Her ligger fokuseret mere på forretningsdelen, hvilket klæder dig godt på til arbejde i en virksomhed eller start af egen virksomhed.

Hvis vi kigger på grundlønnen på de 2 uddannelser, er grundlønnen på datalog uddannelsen noget højere end datamatiker uddannelsen. Det er fordi datalog uddannelsen et halvt år længere, og så kan du som datalog arbejde med mere komplekse opgaver. Ifølge lønstatistik ligger grundlønnen på datalog uddannelsen på 45.022 kr, hvor datamatiker uddannelsen ligger på 31.732 kr om måneden.

Du kan som datamatiker efteruddanne dig, så du kan få det der svarer til en datalog uddannelse. Det skal dog siges, at lønnen kan variere meget indenfor feltet IT. Det kommer meget an på hvilket teknologi, som du arbejder med. Hvis du fx er specialist i noget teknologi, som ikke ret mange arbejde med, og det er dygtig til det du laver, kan du godt forvente at blive godt betalt.

Uddannelse er ikke alt indenfor IT. Der er mange som er selvlært, hvor de har lært at programmere helt selv, og så har de arbejdet sig op derfra. Så det er ikke et must at tage en uddannelse som programmør. I

Uddannelsen kan hjælpe dig rigtig meget i forbindelse med jobsøgning, og så får du en helt masse grundlæggende værktøjer, som kan hjælpe dig senere hen. På uddannelse opbygger du også en netværk af andre programmører, som kan være guld værd senere i livet.

Du finder også andre gode artikler på programmeringsbog.dk. Du finder noter til datamatiker uddannelsen her eller drone programmeringsbøger her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here